Artist’s Retreat
Upstate New York




This complex is comprised of a cluster of cubes, divided by function, connected by transparent walkways, and situated to maximize privacy and views to the landscape. As part of the design team, I participated in materiality studies for the cladding, eventually determining that simple hemlock clapboards would be most appropriate and allow the cubes to blend with their surroundings. I also developed door and window details that reinforced the volumetric expression of the cubes by maintaining the exterior planer surfaces, and minimizing the visible components.

Honors
2017 Housing Honor Award, AIANY/BSA
2017 Design Award of Excellence, Society of American Registered Architects (SARA) 2017 Design Award of Merit, Society of American Registered Architects/NY Council (SARA/NY) 2016 Residential Architect Design Award, Citation, Architect Magazine
Publications
“New Cubists.” Wallpaper*, May 2017.


Architect: GLUCK+


jacob@chartoff.net   LinkedIn
Copyright © 2018 Jacob Chartoff. All rights reserved.